coachtraject

Energie in je lijf.
Rust in je hoofd.

Vitaliteitstraject, waarbij je door inzicht in de ongekende vermogens van je brein, patronen kunt doorbreken en je gedrag kunt veranderen. Hierdoor kun je jezelf aansturen en ervaar je meer energie in je lijf en rust in je hoofd.

Grondige analyse

Ik analyseer de disbalans in jouw lichaam en samen maken we een plan op maat, afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Aanpak bij de kern

Doelgerichte aanpak van de onderliggende oorzaak. We gaan de diepte in, zodat jij patronen doorbreekt, je gedrag verandert en chronische klachten verdwijnen.

Significante impact

Geen energieverspilling aan zinloze kortetermijnacties, ik geef je alle tools die ervoor zorgen dat jij meester wordt van krachtige, gezonde gewoontes die blijvend zijn.

‘Het hoort erbij’ is het credo.

In je functie is de werkdruk hoog en lange werkdagen zijn normaal. Je moet op hoog intellectueel niveau presteren en dient vol zelfvertrouwen voor je zaak te staan. Steeds vaker heb je het gevoel dat je minder scherp en daadkrachtig bent, waardoor je slechter presteert, terwijl je complexe en kritische problemen moet oplossen. Ontspannen lukt steeds minder goed, je focus is vaak weg en je energielevel neemt met de dag af. Om over je motivatie maar niet te spreken. Je voelt je moegespannen en krijgt een steeds korter lontje

Je loopt voor je gevoel steeds vaak achter de feiten aan en zit voortdurend klem zit tussen werk en privé, waar je óók de boel managet. Daarnaast zet je je sociale capaciteiten in voor diverse nevenfuncties. Ook nog wekelijks naar een netwerkclub, artikelen schrijven voor vakbladen en natuurlijk een druk sociaal leven. 

Het hoort erbij’ is het credo.

Leuk werk, privé op orde, fijn leven, maar jij voelt je steeds minder vitaal. Je drukbezette leven begint zijn tol te eisen. Je ratio gaat non-stop door, je gevoel wordt steeds opzijgezet. Hoelang blijf je nog excellent en gezond terwijl je in de hoogste versnelling leeft? 

Het symptoom is niet het probleem

Je hebt een krachtig brein en daarmee behaal je voor je werk goede resultaten. Toch merk je dat je niet lekker in je vel zit en je steeds meer klachten krijgt. Het probleem zit ‘m echter niet in de klachten die je hebt, dit is slechts het gevolg. Het probleem zit in de oorzaak. En die oorzaak ontstaat vaak door onwetendheid en vaste gewoonten. Wanneer je bepaald gedrag vaak genoeg herhaalt, dan wordt dat een gewoonte. Als deze gewoontes verder in jouw dagelijks leven inslijten dan worden ze patronen. Maar wat nou als deze gewoontes en patronen jouw gezondheid negatief beïnvloeden? Begrijpen hoe het lichaam en brein werken en de samenhang zien is de eerste stap naar vitaliteit.

How are you really

Methodiek

 • Meten

  Waardoor is jouw lichaam in disbalans? Het symptoom is het uitgangspunt, samen gaan we op zoek naar de oorzaak.

 • Inzicht

  Ik geef je inzichten over de achterliggende oorzaak en kennis over de aanpak en de gevolgen. Hoe meer je weet, hoe groter de kans is dat jij de juiste beslissing neemt en daarmee en positieve invloed hebt op het aanpakken van je klachten.

 • Ervaren

  Je krijgt bruikbare handvatten. Je gaat aan de slag en leert luisteren naar je lichaam, zodat jij resultaat bereikt.

 • Regie

  Jij voert de regie over jouw gezondheidsmanagement, zodat je mij niet meer nodig hebt.

Kennis opnemen is weten, maar het toepassen en daardoor praktische ervaringen opdoen om deze inzichten tot een gewoonte te maken is zo makkelijk nog niet. Op het moment dat jij gaat veranderen dan gaat je brein daar, met al z’n gedachten, oordelen en ervaringen, iets van vinden. Je voelt weerstand.      Dat is mooi, want in die weerstand zit de verandering!

weegschaal

Effecten

 • Meer energie

 • Goede balans tussen inspanning en ontspanning (zowel fysiek als mentaal)

 • Gezond eten (dat nog lekker is ook!)

 • Patronen herkennen en kunnen veranderen

 • Lekker in je vel zitten

 • Je brein beter voor je laten werken

 • Goede connectie met jezelf en je omgeving

 • Helder in je hoofd & focus

Reviews

Jessica

Jessica Kooman

"Wat de naam van je praktijk al zegt “Matters to Mind”, omvat gelijk ook m’n ervaring met het traject dat ik bij jou gevolgd heb. Het traject heeft mij vele inzichten gegeven en heb hierbij functionele en waardevolle kennis opgedaan. Wat ik heel bijzonder vond, is dat je met je doortastendheid bij de vermoedelijke kern kwam van mijn probleem. Hier heb ik middels hypnosesessies aan gewerkt om dit op te lossen met goed resultaat. De “matters to mind”, zat hem voor mij vooral in de kennis over voeding, supplementen, stress en gifstoffen. Wauw bizar wat er een winst valt te behalen in gezondheid met deze kennis! Het is informatie wat eigenlijk al geleerd zou moeten op de middelbare school. Ik wil je heel hartelijk danken voor je professionele aanpak en kennis en je succes wensen met je praktijk."

Sandra

Sandra Stolk

"Ik kwam bij Marleen met het doel rust en vrede met mijzelf te hebben. Tijdens alle gesprekken ben ik zoveel dingen gaan inzien. Mijn relatie tot eten was ernstig verstoord. Allerlei klachten (mentale en fysieke) kwamen voort uit mijn verkeerde manier van eten. Marleen heeft mij uit "de cirkel" getrokken en mij handvatten voor het leven meegegeven. Elke keer dat ik bij haar kwam was ik zo verbaasd hoe zij op zo'n professionele, warme en begripvolle manier precies in wist te gaan op mijn "valkuilen" c.q. "terugvallen". Hierdoor stapte ik vol vertrouwen en goede moed de deur weer uit. Marleen, ik ben je ontzettend dankbaar voor alle eyeopeners die ervoor gezorgd hebben dat ik beter voor mezelf ben gaan zorgen en weet hoe ik dagelijks weerstand kan bieden aan alle verkeerde gewoontes en invloeden. Matters to Mind heeft mij tot inzicht gebracht en ervoor gezorgd dat ik een veel betere relatie met eten en uiteindelijk met mijzelf heb gekregen. Ik kan Matters to Mind zeker aanbevelen."

M. Hopman

"We hebben 5 bijeenkomsten gehad met elkaar en die zijn voor mij erg waardevol geweest.
Mijn motivatie was om mijn darmwerking gezonder te maken en eventueel af te vallen. Ik heb van jou goede en nieuwe informatie gekregen die je heel toegankelijk hebt gebracht. Daarin varieerde het van info over de hormoonhuishouding, tot werking van het brein, bewegen en voeding, voedingsadviezen en oefeningen voor bewegen m.n. vóór het ontbijt! Je bent heel consciëntieus en zorgvuldig in je coaching en toont ook begrip voor mijn weerstand en dat waardeer ik zeer! Je had ook steeds een plan voor een bijeenkomst, maar gaf ook ruimte voor vragen en reacties van mij. Je sloot aan bij mijn situatie! Merkbaar was ook dat je veel zelf voorleeft. Dat was zeker ook merkbaar toen we in de laatste sessie het hadden over allerlei producten. Ideeën over alternatieve producten voor voeding, over wat je inademt of via je huid binnenkrijgt zijn voor mij heel bruikbaar en bevatten goede tips! Ik heb al wat adviezen opgevolgd wat betreft mijn ontbijt en lunch. Ook ga ik me verdiepen in het aanschaffen van betere producten. Ik ben zeker op weg naar een gezondere leefstijl! Graag wil ik je aanraden om met je kennis en info naar buiten te treden, zodat meer mensen profijt kunnen hebben van je gedachtengoed!"

Hanneke Verbunt

"Ik kan iedereen aanbevelen met Marleen samen te werken. Ze heeft mij de juiste inzichten gegeven en tijdens onze gesprekken (lopend) heb ik veel kennis opgedaan. Met haar helikopterview is zij in staat om je situaties vanuit een andere kant te laten zien. Buiten dat is Marleen een hele innemende vrouw met een persoonlijke benadering. Met haar kennis en ervaring is zij een fantastische lifestylecoach/ Brain Balance coach."

"Change will not come if we wait for some other person or some other time. We are the ones we’ve been waiting for. We are the change that we seek."

- Barack Obama -

"Change will not come if we wait for some other person or some other time.
We are the ones we’ve been waiting for.
We are the change that we seek."

- Barack Obama -

Coachingstraject

Ik begeleid jou in het proces naar andere, constructieve leefstijlgewoonten.

Stap 1. We gaan op zoek naar de oorzaak van jouw klachten.

Tijdens een uitgebreide anamnese bekijken we welke lichaamsfunctie(s) verstoord is of zijn. We nemen je hormonen, je spijsvertering, je mond- en darmflora, je energiesystemen, immuunsysteem, je gewoontes en je mindset onder de loep.

Om te kunnen veranderen moet je weten hoe je brein werkt. Alleen dan kan verandering plaatsvinden. We gaan met alle facetten aan de slag: je oerinstincten, je mensbrein, je zenuwstelsel en je programmeringen.

master oersterk coach

Stap 2. Aan de hand van 7 pijlers pakken we je klachten aan.

 • Drukwerk
  1. Breinkennis

  Jij moet weten hoe je brein werkt om je gezondheid aan te kunnen sturen.

 • Drukwerk
  2. Ontspanning

  Ontspanning is meer dan alleen tegenhanger van inspanning. Het is een essentiële modus van rust en herstel, die we nodig hebben om zowel geestelijk als lichamelijk optimaal te kunnen functioneren.

 • Drukwerk
  3. Stress

  Stress vergroot het risico op lichamelijke en mentale aandoeningen. Jij moet weten hoe je stresssysteem werkt om de negatieve impact ervan te kunnen verlagen.

 • Drukwerk
  4. Slaap/bioritme

  Een goede nachtrust is cruciaal voor een gezond lichaam en brein. Slaap doet veel meer dan alleen het op peil houden van je energieniveau.

 • Drukwerk
  5. Brainfood

  Voeding heeft een enorm effect op je fysieke en mentale welbevinden. Je lichaam en brein hebben de juiste voedingsstoffen nodig om optimaal te functioneren.

 • Drukwerk
  6. Beweging

  Door regelmatig te bewegen word je sterker, energieker, slimmer en gelukkiger. Bewustwording van de positieve effecten van bewegen op je gezondheid zet je in beweging.

 • Drukwerk
  7. Omgeving

  Je omgeving beïnvloedt jouw gezondheid iedere dag.

Doelgericht neem ik je in 3 maanden mee op pad naar een energiek en krachtig leven.

Old habits-new habits

Resumé, dit is wat je krijgt

 • Uitgebreide anamnese met eerste consult (90 minuten)

 • 4 coachsessies (60 minuten live of online)

 • Gratis Gezondheidspaspoort*

 • Een op maat gemaakt lifestyle/vitaliteitsplan

 • Tussentijdse opdrachten voor een goede integratie van nieuwe gewoonten

 • Bonus: Voedingsschema voor 4 weken inclusief recepten en boodschappenlijst

 • Bonus: Persoonlijke voedingsmiddelenlijst o.b.v. jouw klachten

 • Mogelijkheid tot het doen van een APK- of EMB-bloedtest als nulmeting en/of eindmeting (kosten test niet inbegrepen)

*In het Gezondheidspaspoort breng ik je huidige gezondheid nauwkeurig in kaart. Het geeft helder weer wat de actuele stand van zaken is. Op basis daarvan maken we samen een doelgericht persoonlijk plan van aanpak, waarmee jij je gezondheid verbetert en je vitaliteit verhoogt. 

Het resultaat

Met de juiste kennis, inzichten en handvatten kun jij patronen doorbreken en je gedrag veranderen. Hierdoor zullen chronische klachten verdwijnen en voel jij je binnen 3 maanden weer
fit, scherp en in balans.

Ben jij er klaar voor?